Главна / Вести / Косово и Метохија / Васић: У случају Крстића и Шабанаја завршен доказни поступак који се односи на саслушање сведока

Васић: У случају Крстића и Шабанаја завршен доказни поступак који се односи на саслушање сведока

Саслушањем три сведока тужилаштва који се односе на део оптужнице против Дистана Шабанаја, оптуженог заједно са Златаном Крстићем за кривично дело ратни злочин, данас је пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини завршен доказни поступак који се односи на саслушање сведока.

Крстићев бранилац, адвокат Дејан Васић рекао је за Косово Онлајн да је остало да суд још изведе материјалне доказе и саслуша оптужене, након чега би, како је рекао, могло да се уђе у фазу изношења завршних речи и првостепено пресуђење.

„Суд је наставак претреса заказао за крај фебруара и почетак марта. Оптужени ће тада остати при ономе што рекли у ранијим фазама поступка, пре свега у истрази. Шабанај је тада пред тужилаштвом дао једну врло детаљну изјаву која је трајала готово читав дан где је негирао своје учешће и фигурирање на месту где се тај догађај десио. Зато верујем да ће и у наредном појављивању пред судским већем остати при тој изјави коју је раније дао“, рекао је Васић.

Он је истакао да ће завршне речи оптужених зависити и од питања које ће поставити тужиоци и судије.

Оптужени се терете да су током рата 1999. године као припадници српске полиције учествовали у убиствима четворице чланова породице Нухај из Неродимља, као и нехуманом поступању према лешевима убијених.

Извор: Косово Онлајн

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …