Главна / Вести / Косово и Метохија / Ухапшена група повезана са Ал Каидом

Ухапшена група повезана са Ал Каидом

kps_kpsПолиција Косова ухапсила је у операцији “Ураган” шест особа осумњичених за припрему терористичких напада и повезаност са терористичком организацијом Ал Нусра, огранком мреже Ал Каиде у Сирији, пише данас “Коха диторе”.

Косовска полиција је јуче ухапсила Генца С. чији је надимак Ебу Хафс Ал Албани, за кога се, како наводи лист, сумња да је део Ал Каиде на Балкану, која најављује скори долазак у овај део Европе. Лист наводи и да је полиција Косова у једној акцији у Приштини и Гњилану ухапсила још пет особа, од којих се за четворо сумња да су повезани са терористичким деловањем, док је једна особа осумњичена за ширење верске мржње.

Дивизија за истрагу и злочине косовске полиције је после вишемесечне истраге у координираној операцији “Ураган” пронашла и значајну количину оружја.

Тужиоци Еулекса истражују осам случајева тероризма, од који су четири у прелиминарној фази, а против две особе подигнута је оптужница, саопштила је ова мисија. Према писању приштинског дневника, грађани Косова и даље добровољно иду да се боре у Сирију и за сада нема неке стратегије да се то заустави.

Хуманитарна турска организација ИХХ сумњичи се да врши регрутацију Албанаца и за то је отворено оптужена, док позната иранска новинска агенција Фарс известавала да је последња група Албанаца, која је регрутована за Сирију, имала 90 припадника, преноси “Коха диторе”.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …