Главна / Вести / Косово и Метохија / На пункту за вакцинацију у Куршумлији успешно се спроводи вакцинација

На пункту за вакцинацију у Куршумлији успешно се спроводи вакцинација

Српско становништво које живи на Косову и Метохији није ускраћено, када је у питању вакцинација против ковида 19. Како би сви житељи, како они са централног Космета, тако и они из Поморавља и Сиринићке жупе били правовремено вакцинисани, отворени су пунктови за вакцинацију у Рашки, Бујановцу и Куршумлији. Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је организовани превоз за све наше суграђане.

Да је вакцина спас у целокупној ситуацији, својим примером показали су данас и политички представници Срба са централног Космета, као и директори институција, међу њима и председник општине Грачаница Срђан Поповић, потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, председник привременог органа Приштине Љубинко Караџић, директор КБЦ Приштина Братислав Лазић и многи други.

“Битно је да се вакцинише што већи број људи, данас сам имао прилике да видим да су услови феноменални као и да људи мисле на своје здравље. Овов је још један доказ да наша држава, на челу са председником Александром Вучићем брине о нашем народу на Ким”, казао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

На овај начин позивамо све да се пријаве за вакцинацију.Задовољни смо тиме што је држава Србија једна од ретких у Европи која је својим грађанима успела да обезбеди вакцине. Посебну захвалност исказујемо Дому здравља Куршумлија као и Канцеларији за Косово и Метохију. Добра је организованост и читав процес тече у најбољем реду. Грађани су задовољни и ми ћемо наставити да организујемо све што је потребно како би што више наших суграђана вакцинисало”, изјавио је Министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић.

“Нема дилеме око вакцинације. Ово је прилика да уз помоћ вакцине задамо ударац епидемији која нас мучи већ годину дана. Без вакцине не бисмо могли да победимо вирус и превазиђемо ову тешку ситуацију. Ми смо  задовољни што је држава Србија, и поред других добрих ствари које чини за народ на КиМ, такође пронашла начин да се и ми са КиМ вакцинишемо, као и сви други грађани Србије. Велику захвалност дугујрмо Канцеларији за КиМ, надлежном Министраству, као и директорки Дома Здравља у Куршумлији, која је показала професионалност”, рекао је директор КБЦ Приштина- Грачаница, проф. др. Братислав Лазић.

„Вакцинација је кренула прошлог виенда  када смо имали преко 700 пацијената са подручја Косова и Метохије, јуче је било 435 пацијената, за данас је најављено преко 500 пацијената и за сутра око 150. Ми већ данима дајемо вакцине пацијентима са подручја Косова и Метохије и они ће доћи опет за три недеље на ревакцинацију. Вакцина је кинеска и ми ћемо у континуитету наставити да вакцинишемо пацијенте са КиМ, као и наше пацијенте“, истакла је др Уранија Петровић.

Како сазнајемо на пункту у Куршумлији, вакцинација ће трајати док год буде било заинтересованих, вакцине има довољно, а није било ни негативних реакција на досадашњу вакцинацију.

 

 

 

 

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …