Главна / Вести / Србија / Петковић: Са вакцином побеђује Србија, побеђује наша привреда, наша економија

Петковић: Са вакцином побеђује Србија, побеђује наша привреда, наша економија

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић заједно са представницима Српске листе, градоначелницима и заменицима градоначелника општина на северу КиМ примили су данас у Рашки вакцину против коронавируса.

„Данас сам са нашим народом са Косова и Метохије, политичким представницима и представницима Српске листе примио кинеску вакцину против коронавируса и тиме показао одговорност и према властитом животу и својој породици али и према држави Србији. Вакцина је једини начин да победимо коронавирус. Са вакцином побеђује Србија, побеђује наша привреда, наша економија“, рекао је Петковић.

Он је нагласио да је од изузетне важности да „наш народ са Косова и Метохије прими вакцине и свако ко жели, то своје право може да искористи у Рашки, Бујановцу и Куршумлији“.

„Сваки грађанин Србије са простора Косова и Метохоје може да се вакцинише. Држава Србија је обезбедила вакцине за све. Мала Србија је успела да, онда када се у свету велики боре за вакцине, обезбеди вакцине. Србија је данас друга земља у Европи по броју вакцинисаних особа. То вам говори да је држава Србија данас јака и захваљујући председнику Александру Вучићу и нашим пријатељима у могућности смо да обезбедимо више врста вакцина како би имунизација била на што већем нивоу“, истакао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић указао је да у моменту када појединци у Приштини желе „вакцине да ставе на ломаче“ и покушавају да хапсе лекаре у српским срединама, држава се труди да учини све како би сви који желе били вакцинисани.

„Процес вакцинације нашег народа са Косова и Метохије траје већ неколико недеља. Онда када су вакцинисани најстарији и ми смо се одлучили да дамо пример и покажемо одговорност јер само вакцином можемо да победимо коронавирус. А тада побеђује Србија, тада побеђује будућност“, поручио је Петковић.

Председник Српске листе Горан Ракић, који је такође данас примио вакцину против коронавируса рекао је да дугујемо захвалност лекарима и свим здравственим радницима који, како је рекао, несебично жртвујући себе стоје у првом реду у борби против овог  вируса.

„Захваљујем се председнику Александру Вучићу који је свима нама, и северно и јужно од реке Ибар, и Србима, и Горанцима и Бошњацима, Египћанима, Ромима и Албанцима обезбедио да примимо вакцину.  Вакцина је обезбеђена за све оне који желе да је приме. Довољно је да се пријаве а локална самоуправа ће обезбедити чак и превоз до првог пункта за вакцинацију“, рекао је Ракић.

Он је позвао све грађане да се вакцинишу јер „штитећи себе штитимо и своје најмилије и најближе“.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Дрецун: Све спремно да Приштина уђе у Савет Европе

Председник Одбора Скупштине Србије за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да верује да је …