Главна / Вести / Косово и Метохија / Велико интересовање за вакцинацију у Куршумлији

Велико интересовање за вакцинацију у Куршумлији

Током седам дана, колико траје имунизација против коронавируса житеља централног Космета, Сиринићке жупе и Призренског региона, у Дому здравља Куршумлија вакцинисано је 2000 пацијената.

Мештани центарлног Космета за РТВ Грачаница кажу да су задовољни организацијом и током вакцинације те да су неизмерно захвални држави Србији што им је омогућено да међу првима приме вакцину. Надају се да ћемо, уз помоћ вакцине, успети да победимо епидемију коронавируса која је погодила читав свет .

Потпредседник Српске листе, Далибор Јевтић, личним примером је указао на значај вакцинације примивши кинеску вакцину. Јевтић се осврнуо на неразумну одлуку приштинских власти, која под претњом силе, није дозволила вакцинацију на Косову и Метохији.

„Жао ми је што вакцине нисмо могли да примимо у нашим местима. Знамо да су приштинске власти упадали у наше Домове здравља, слали инспекције, чак и говорили да је поседовање вакцине кривично дело. Од великог  је значаја то што је држава Србија омогућила да се вакцинишу сви који то желе, без обзира на националну припадност“, рекао је потпредседник Српске листе, Далибор Јевтић.

По речима надлежних, вакцина има довољно, а како наводе, вакцинација житеља Косова и Метохије, у Дому здравља у Куршумлији, трајеће докле год је заинтересованих за вакцинацију.

 

Check Also

Српска листа осудила напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици

Српска листа најоштрије осуђује синоћни напад на објекат Електрокосмета у Косовској Митровици, приликом кога је начињена …