Главна / Вести / Косово и Метохија / Премијерка: Срби на Косову и Метохији сачували присебност, показали достојанство

Премијерка: Срби на Косову и Метохији сачували присебност, показали достојанство

Председница Владе Ана Брнабић истакла је данас да је српски народ на Косову и Метохију суочен с тим да политички лидери из Приштине покушавају да добију јефтине политичке поене, уместо да се баве животним питањима и помогну народу колико могу.

Брнабић се захвалила Србима на КиМ што су, на провокацију Аљбина Куртија и Вљосе Османи, који су јуче били на северу, имали одмерену реакцију, сачували присебност и показали достојанство.

“Они живе у атмосфери сталних провокација”, рекла је премијерка за ТВ Пинк.

Подсетила је на изјаву председника Александра Вучића да Србија на Косово није послала оружје и тенкове, већ вакцине и лекове, а реакција Приштине на то показала је шта српски народ може да очекује.

Нагласила је да је Београд увек отворен за сарадњу, подсетивши да је, у тренутку када је Приштини нестало ПЦР тестова, управо из Београда упућено 1.000 тестова, у тренутку када се нико од њихових партнера није сетио да ли им треба подршка.

О томе, додаје, није се ни причало, док није процурила вест из такозваног министарства здравља у Приштини.

“Спремни смо да помогнемо, исто као што би и сада били спремни да помогнемо Албанцима са вакцинама”, нагласила је Брнабић.

Казала је да Србија помаже и другим партнерима у региону, и додала да Фајзерове вакцине у Северну Македонију још нису послате јер се чека сагласност Фајзера.

“Србија жели да покаже солидарност”, подвукла је премијерка.

Извор: Танјуг

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …