Главна / Вести / Србија / У Бујановцу се овог викенда вакцинишу грађани Косовског Поморавља

У Бујановцу се овог викенда вакцинишу грађани Косовског Поморавља

За вакцинацију против коронавируса овог викенда у Бујановцу пријављено је 1.100 становника Косовског поморавља, који од јуче ујутру пристижу организованим превозом аутобусима, али и приватним аутомобилима, пише портал Бујановачке.

Директор установе која спроводи имунизацију Здравственог центра Гњилане др Зоран Перић, потврдио је у суботу Бујановачким да поред Срба, који чине већину вакцинисаних, има и Албанаца са Косова, али није могао да изнесе тачан број.

Бујановачке су јуче у реду за вакцинацију затекле старијег Албанца из Косовске Каменице, а и директор Перић и особље здравственог центра су потврдили да Албанци добијају вакцине против короне.

“Нема Албанаца међу пријављенима, али је доста њих изразило жељу да се вакцинише. Услов је да грађанин има српску личну карту и број здравственог осигурања, међутим ако неко дође по вакцину ми га сигурно нећемо вратити. Председник Вучић је позвао све Албанце са Косова и понудио одређен број вакцина. Ово је болест против које треба да се сви боримо, без обзира на националност”, каже Перић за Бујановачке.

Пријављивање за вакцину се врши у амбулантама ЗЦ Гњилане, којих има 30 широм Косовског поморавља, додаје директор, затим се сачињава збирна листа и организује превоз у сарадњи са владином Канцеларијом за КиМ.

Прошле недеље, у првом кругу вакцинације становништа са Косова у Бујановцу, вакцинисано је 780 људи.

Директор Перић се захвалио руководству бујановачког Дома здравља на гостопримству и логистици, а председнику Србије Александру Вучићу што је обезбедио вакцине за становништво Косовског поморавља.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …