Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин и Иванцов разговарали о изборима на Косову

Вулин и Иванцов разговарали о изборима на Косову

vulin_tanjugМинистар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за Косово и Метохију Александар Вулин, састао се данас са замеником директора Четвртог европског департмана Министарства спољних послова Руске Федерације задуженим за питања Косова и Метохије и имплементацију Дејтонског споразума, господином Пјотром Иванцовим.

Том приликом, министар Вулин је изразио дубоку захвалност Руској Федерацији на снажној и доследној подршци Републици Србији и њеном ставу према питању Косова и Метохије. Уједно, министар Вулин је обавестио Иванцова о свим детаљима везаним за локалне изборе одржане на Косову и Метохији 3. новембра ове године и о другим аспектима спровођења Бриселског споразума.

Пјотр Иванцов је пружио пуну подршку формирању Заједнице српских општина и изразио наду да ће се Срби у што већем броју одазвати на поновљеним изборима у Северној Косовској Митровици и у другом кругу гласања широм Косова и Метохије, како би Заједница српских општина била јак и ефикасан механизам гаранције њихових права и организације живота на територији Покрајине.

 

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …