Главна / Вести / Косово и Метохија / Радмила Миљковић: Серијал “Хајде да се играмо” испунио сва очекивања

Радмила Миљковић: Серијал “Хајде да се играмо” испунио сва очекивања

Након серијала дечјих емисија “Хајде да се играмо”, у току прошле године деца су имала прилике да на многим телевизијским каналима погледају и нови серијал “Хајде да се играмо и рециклирамо” у продукцији Медијско културног удружења “Литера”. Серијал је режирала Соња Ристић, а у улози продуцента била је Радмила Миљковић, иначе директорка “Литере”. Осим дечјих игара које малишани у овим емисијама представљају својим вршњацима, у другом серијалу говорило се и о рециклажи. Истовремено, подстакнута је и њихова креативност прављењем предмета од рециклираних материјала.

Радмила Миљковић, гостујући у емисији Поподне Радио Грачаница каже да је емисија стигла до бројних гледалаца и да је емитована на неколико телевизија што је допринело да је што већи број гледалаца види. Серијал је и у премијерном и у репризном термину могао да се гледа на РТВ Грачаница, ТВ Мост, ТВ Пулс, РТВ КИМ, РТВ Мир и другим.

Акценат је стављен на дечју игру, на то да се деца, уместо на мобилне телефоне, усмере на игре. И то оне старе какве су деца ранијих генерација играла.

– Нема више дечјих игара, као што је то било раније. Слободно могу да кажем да је циљ донекле остварен. Имам информације колико је серијал пропраћен и колико је гледан, добили смо много позитивних коментара. Хтели смо и нашу децу, данашњу генерацију, да упознамо са играма које су се некада играле. Требало је пуно енергије и пуно труда и пуно рада да би се то постигло. Наша деца нису навикла на те игре, окупирана телефонима и компјутерима, тако да је све ово њима на неки начин била непознаница – каже за наш програм Радмила Миљковић.

Дечјег програма на телевизијама скоро да и нема, то је представљало додатни подстицај Литери да приреди телевизијски садржај за децу који је запостављен и да их усмери на то да срећно детињство, пре свега обухвата игру и дружење.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …