Главна / Вести / Косово и Метохија / Позив здравственим радницима да гласају на поновљеним изборима у Митровици

Позив здравственим радницима да гласају на поновљеним изборима у Митровици

zdravstveni_centar_kmГенерални секртар у Влади Републике Србије Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству здравља Периша Симоновић и директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић позвали су данас здравствене раднике и грађане северне Косовске Митровице да 17. новембра масовно изађу на биралишта и гласају за ГИ “Српска” и кандидата за градоначелника Крстимира Пантића.

“Брани се будућнпост Србије и српског народа на овим просторима, то је препознат механизам који проистиче из бриселског споразума, Заједница српских општина са својим надлежостима и колективним управљањем биће важан и одлучујући фактор у будућности”, рекао је Одаловић. Он је говорио и о бројним проблемима који су пратили изборни процес на северу Косова.
“Држава је са овим народом , са овом установом и многим другим установама и сви имамо обавезу да подржимо своју државу “, рекао је он и запитао шта је алтернатива томе .
Државни секретар у министарству здравља Периша Симоновић најавио је да ће у наредном периоду држава помоћи да се заврше започете инвестиције у Здравственом центру у Косовској Митровици који је означен као установа која има приоритет у Републици Србији.
“Болница ће добити скенер, онколошко одељње , дневну болницу, психијатриско и одељење судске медицине”, рекао је Периша Симовић и додао да је важно да на чело Општине Косовска Митровица буде кандидат “Српске ” како би био омогућен опстанак и живот на Косову и Метохији.
Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић говорио је о побољшању услова рада и лечења болесника за шта су, како је додао, заслужни надлежни у Министарству здравља и Канцеларији за Косово и Метохију.
“Верујем да ће митровчани и здравствени радници у овом граду донети праву одлику да неће погрешити и овог пута и да ће изабрати праву особу”, рекао је Ивановић и нагласио да је подршка својој држави опција за очување Косова и Метохије у саставу Србије.
Поменуо је и важност исплате зарада и бригу за сваког запосленог у Здравственог центру и најавио нова запошљавања. Он је позвао на слогу , мир и јединство како би опстанак и останак на Косову и Метохији био могућ за Србе који ту живе.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …