Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа започела предизборну кампању у Прилужју и Грацу

Српска листа започела предизборну кампању у Прилужју и Грацу

Српска листа је данас званично почела предизборну кампању обиласком села Граце и Прилужје у општини Вучитрн. 

Председник Српске Листе Горан Ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић у Прулужју су  обишли стоматолошку орданицију др Јелене Машић којој је Канцеларија за КиМ помогла у опремању ординације.

“На изборима 14. фебруара бирамо да ли желимо људе који ће да бране националне интересе или оне који ће да бране личне интересе. Српска листа има људе који бране националне интересе и уз Српску листу је Влада Републике Србије, председник Александар Вучић и директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић. Зато 14. фебруара сви заједно, јединстевено и сложно као што смо до сада радили, покажимо свима да желимо да останемо и опстанемо на овим просторима”, рекао је Горан Ракић.

Представници Српске листе у селу Граце посетили су осмочлану породицу Михајловић, чија је кућа изгорела у пожару и најавили изградњу нове куће.

“Српска листа као политичка партија, и ми политички представници Срба, имамо обавезу да све урадимо како би подржали живот. За нас је живот важнији од било какве политике. Узимајући у обзир пандемију која још увек траје, данас и сутра и наредних дана као што то чинимо претходних месеци, бићемо тамо где макар један Србин живи, и то је наша обавеза. За нас опстанак и повратак имају подједнаку важност”, рекао је Јевтић.

Председник Српске листе је казао да је Министарство локалне самоуправе издвојило милион евра помоћи угроженим породицама, након поплава које су недавно задесиле Косово.

Ванредни парламентарни избори се на Косову и Метохији одржавају 14. фебруара.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …