Главна / Вести / Косово и Метохија / Таблетима награђени најбољи ученици у Грачаници

Таблетима награђени најбољи ученици у Грачаници

„Брига о најмлађима наставиће се и у будуће“, рекао је председник општине Срђан Поповић након уручивања награда за најбоље ученике основних и средњих школа у општини Грачаница.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директорица општинског одељења образовања Бранкица Нићић уручили су најбољим ученицима основних и средњих школа  таблет рачунаре.

„ Успех наших ученика сигурно је један од приоритета и у будућности  настојаћемо да се и наши најбољи ђаци сигурно не забораве и сигуран сам да ће за свој успех бити и награђивани од општине. Надамо се да ће се наредне године организовати  манифестациуја „Савин ђак“ и да ћемо наставити са  овом традицијом“, казао  је Поповић.

У  склопу манифестације „Савин ђак“ прошле године четвородневним путовањем награђена група ученика а да је ове године због тренутне епидемиолошке ситуације та награда замењена са 60 таблет рачунара.

„ Што се тиче категорије најбољих ученика водимо се одабиром најбољих по успеху и по такмичењима које су остварили у току године . Ове године узели смо у обзир и категорију ученика са слабијим материјалним стањем тако да смо у оквиру светосавске недеље наградили и њих са по једним таблет рачунаром. “, казала је Нићић.

 

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …