Главна / Вести / Србија / Вучић: Макрон не намеће ставове Француске, жели да чује српску страну

Вучић: Макрон не намеће ставове Француске, жели да чује српску страну

Француска је признала независност Косова, али оно што је важно за Србију јесте да њен председник Емануел Макрон, не само што нема жељу да намеће такве ставове, већ показује жељу да саслуша српску страну, што обично није случај с многим земљама које су признале Косово, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је тако одогворио на мишљења који су се после његове посете Паризу да не треба претерано подгревати очекивања јавности од Француске у решавању косовског проблема.

“Што се тиче Косова и Метохије, најпре не смемо да подгревамо лажне наде нашем народу и да говоримо како су дивне ствари на КиМ. Нису и неће ни бити. Ко каже да јесу, тај је лажов. Ми морамо да се боримо за интересе нашег народа, да се боримо за њихову безбедност и да чувамо интересе Србије”, рекао је Вучић.

“Да ће ствари на КиМ бити “мед и млеко” – неће”, поручио је он.

Вучић је указао и на то да су они који данас критикују политику власти око питања КиМ другачије разговарали са западним представницима, наводећи да су од њих тражили да само одложе признавање Косова због избора у Србији.

“У реду је да се призна независност Косова, али одложите то док не победимо на изборима”, пренео је Вучић на конефренцији за новинаре поводом 100 дана рада Владе Србије.

Вучић је казао да га не интересује таква политика и да ће он да се бори за КиМ, али да неће да лаже народ.

“Ја то нисам у стању. Даћу све од себе да ниједној мајци не вратим сина у ковчегу, а при том ћу водити чврсту политику и заштитити наш народ на КиМ”, подвукао је Вучић.

Извор: РТС

Check Also

РИK: “Да” заокружило 59,71 одсто гласача на референдуму, гласање Срба са KиМ протекло регуларно

Према најновим прелиминарним резултатима референдума, на основу 98,79 одсто обрађених бирачких места, односно 98,24 одсто …