Главна / Друштво / Поповић: Глас за Српску листу значи глас за останак и опстанак на КиМ

Поповић: Глас за Српску листу значи глас за останак и опстанак на КиМ

Вандредни парламентарни избори на Косову биће одржани 14.фебруара, званична кампања почела је јуче и трајаће све до 12. фебруара до када ће сви политички субјекти моћи да представе своје програме. Српска листа започела је кампању посетом Прилужја и Граца, a члан председништва Српске листе Срђан Поповић каже да је циљ да се дође до сваког грађанина, свaке куће и да су ови избори, као и сви претходни, историјски јер се Српска листа бори за сваког човека и за останак и опстанак српског народа на Косову и Метохији.

“Циљ кампање је да се на терену види шта смо до сад урадили и шта ћемо у будућности радити, да из перспективе наших мештана видимо са којим се проблемима они суочавају и да у будућем периоду обезбедимо бољи живот нашем народу на простору Косова и Метохије,” рекао је Поповић.

Поповић додаје да је од велике важности сарадња званичног Београда и Српске листе, јер је то огледало поверења и подршке државе.

“Веома је битна подршка наше државе и председника Александра Вучића народу на КиМ, јер без те подршке наш народ не би опстао на овим просторима, а на Српској листи је да ту сарадњу јача, да јача јединство народа и само таквим радом можемо да очекујемо инвестиције и подршку наше државе. Наш задатак је да обезбедимо бољи живот, зато и стављамо акценат на породицу, само у општини Грачаница успели смо да збринемо више од 100 породица, реновирамо школе, градимо нове школске установе, правимо нова обданишта, а све је то показатељ да градимо стабилну и бољу будућност за наш народ”, казао је Поповић.

Срђан Поповић истиче да ће држава тек у наредном периоду улагати на овим просторима и те инвестиције биће печат останка народа и просперитета.

“Настављамо још јаче и више да радимо у будућем периоду, јер никада као до сада наша држава није улагала на Косову и Метохији и то је приметно на сваком кораку. У нашој општини очекујемо велике инвестиције, а једна од највећих  је изградња нове болнице која ће ускоро почети. Та болница ће бити печат останка и опстанка нашег народа на овим простирима. Болница за нашу општину значи отварање нових радних места, већ смо запослили 30 лекара, ускоро ће бити упошљено и 40 медицинких техничара, ми смо ту да се боримо за отварање нових радних места, да упослимо нашу омладину, то нам је један од горућих проблема али и приоритет да нађемо решење и задржимо омладину, јер су они гарант наше будућности,” каже Поповић.

На питање новинара шта конкретно народ може очекивати од ових избора и колико је важно да изађу на исте, Поповић каже да су сви избори на овим просторима важни и једино рекорном излазношћу Српска листа може стећи легитимитет.

“Позивам све грађане да што масовније изађу на предстојеће изборе. Ми за све изборе кажемо да су историјски и јесу историјски, нарочито на простору Косова и Метохије јер само масовно излажење на изборе гарантује да ћемо на прави начин стећи легитимитет, да се боримо за наша права и самим тим даћемо легитимитет нашој држави, пре свега председнику Александру Вучићу да се још јаче бори за наше националне интересе.”

Срђан Поповић каже и то да се резултати Српске листе виде из године у годину, све су бољи и бољи, а то је, како каже њима подстрек да наставе да граде нове станове, куће, школе, отварају нова радна места и задрже младе и перспективне људе.

“Наш народ види колико су избори битни и колико је наше јединство важно за живот на овим просторима. Не смемо да дозволимо да неки други политички субјекти, неки политиканти заузму важне позиције које би користиле само њиховим личним интересима. Српска листа је једина странка која окупља српски народ и која ради на директној вези са нашом државом, што наши грађани и виде из подршке коју добијамо од званичног Београда. Поплаве које су нас задесиле биле су нам одличан показатељ колико нам је значила помоћ Канцеларије за Косово и Метохију на челу са директром Петром Петковићем, ту видите да нисте сами”, додаје Поповић.

“Српска листа позива на јединство српског народа, то је једини начин да се суочимо са свим недаћама које нам долазе из Приштине, са проблемима са којима се суочавамо у парламенту и из тог разлога су у Срској листи најпоузданији људи, људи који су храбри, они који неће изневерити свој народ, а то је наш народ видео на претходним изборима и у претходном сазиву скупштине. Само јединствени можемо да наступимо, да се боримо за наше интересе, а то подразумева право на живот, опстанак, боље услове а ми ћемо представити народ на прави начин у свим институцијама.”

Члан председништва Српске листе Срђан Поповић позвао је све пунолетне грађане да искористе своје право и изађу на изборе 14. фебруара.

“Заокружите 119 то је број који гарантује стабилност, мир и просперитет. Уколико заокружите 119 и дате глас Српској листи, дајете глас и сигурном останку  и опстанку на овим просторима”, рекао је Срђан Поповић.

 

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …