Главна / Вести / Косово и Метохија / Данас рочиште о оптужници за убиство Оливера Ивановића

Данас рочиште о оптужници за убиство Оливера Ивановића

Пред Основним судом у Приштини данас треба да се одржи рочиште по новој, трећој оптужници против шесторо Срба, оптужених за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе Оливера Ивановића у јануару 2018. године.

Ово рочиште је претходно у два наврата одлагано, а данас би на њему коначно оптужени требало да се изјасне о кривици.

После тога, одбрана ће моћи да изнесе своје приговоре на оптужницу, а суд ће одлучивати о основаности оптужнице, која је претходно у два наврата била враћана тужилаштву на допуну, потврдио је Т а н ј у г у један од адвоката обране у овом поступку Дејан Васић.

За учешће у овом убиству за различита кривична дела оптужено је шест Срба – Недељко Спасојевић, Марко Рошћ, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Оптужницом се окривљени терете за кривична дела учешће или организација криминалне групе, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства, неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја, откривање службене тајне, злоупотреба службене дужности у саизвршењу и манипулација доказима у саизвршилаштву.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …