Главна / Вести / Косово и Метохија / Адријана Хоџић: Захтеваћемо оснивање двеју општина са бошњачком већином

Адријана Хоџић: Захтеваћемо оснивање двеју општина са бошњачком већином

Грађанска иницијатива Уједињена заједница – Адријана Хоџић, поставила је у центру Северне Митровице штанд, на коме су кандидате за посланике са ове листе делили изборни материјал и представили  изборни програм.

Кандидати за посланике Грађанска иницијатива Уједињена заједница – Адријана Хоџић, са носиоцем листе, на промо штанду на шеталишту у Северној Митровици, разговарали су са грађанима и представили свој изборни програм.

“Ми верујемо и живимо суживот у општини Северна Митровица и желимо да суживот постоји свуда широм Косова. Као што знамо мањинске заједнице нису довољно испоштоване, није им дат простор који заслужују. Бошњачка заједница је једна од најугроженијих заједница на територији Косова. Ми смо направили Грађанску иницијативу која се зове Уједињена заједница и има за циљ да уједини бошњачку заједницу, а самим тим Бошњачка заједница ће бити та заједница која ће омогућити равноправност и поштовање и осталих мањинских заједница широм Косова. Наш захтев је јасам, ми ћемо условити било коју Владу, било ко да је формира, а то је оснивање двеју општина са бошњачком већином у региону Призрена и Пећи”, рекла је Адријана Хоџић, носилац листе Уједињена заједница – Адријана Хоџић.

Она је позвала грађане Косова да у недељу 14. фебруара искористе своје демократско право и гласају по савести.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Даут Харадинај: “Палата младих“ у Приштини постала центар за дрогу

Члан председништва Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај, који је и кандидат те странке за …