Главна / Вести / Косово и Метохија / Удружење пензионера Грачанице добило своје просторије захваљујући општини и Канцеларији за КиМ

Удружење пензионера Грачанице добило своје просторије захваљујући општини и Канцеларији за КиМ

Након две године од реоснивања у Грачаници је отворена канцеларија Удружења пензионера која ће бити од користи и на услузи свим припадницима трећег доба.

– Могу с поносом да кажем да су сви наши најстарији увек уз нас, увек уз нашу државу Србију и да имамо конструктивне и веома добре разговоре о томе на који начин можемо да унапредимо, не само услове за наше најстарије суграђане, већ и на који начин они могу да дају допринос у нашој заједничкој борби за наше националне интересе – каже Срђан Поповић, председник општине Грачаница.

Отварање клуба, поред општине, помогла је и Канцеларија за Косово и Метохију, која је препознала важност удружења са до сада, преко 800 приступних чланова.

– Постоји један завидан ниво друштвене бриге и друштвене одговорности и Канцеларије за Косово и Метохију и општине Грачаница и осталих локалних организација и и нституција, као и државе Србије у целини. У суштини, друштвена брига и друштвена одговорност за популацију трећег доба – каже Веско Стојковић, председник Удружења пензионера.

У наредном периоду, са стварањем услова због пандемије, у плану је оснивање Савеза пензионера Косова и Метохије и Канцеларије трећег доба Србије.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …