Главна / Спорт / Милан Рашић: Спорт је увек добро решење и за децу и за одрасле

Милан Рашић: Спорт је увек добро решење и за децу и за одрасле

Карате клуб Сенши од свог постојања до данашњег дана ниже успехе, а неки од чланова овог клуба постигли су запажене успехе на турнирима и такмичењима и носиоци су бројних медаља. У овом клубу тренирају и два носиоца црног појаса, док је тренер и председник клуба Милан Рашић, носиоц црног појаса трећи дан.

Уз све прописане услове при спортским активностима, како за програм Радио Грачанице каже Милан Рашић, у клубу тренутно тренира око 40 полазника.

– Радимо пуном паром. Маске се носе до тренинга и након тренинга, а врши се и редовна дезинфекција сале – каже Милан Рашић.

Ради се у две до три групе, како би мање вежбача било у сали, а с времена на време придружују се и нови полазници.

У години која је за нама није било много спортских догађаја због актуелне епидемиолошке ситуације. У сваком случају клуб је учествовао на припремама репрезентације за Европски шампионат који је требао да се одржи у Београду, међутим није одржан због короне.

– Имали смо осморо репрезентативаца, чланова клуба који су успели да се квалификују за репрезентацију. Они су фантастично одрадили припреме, били су запажени. Имали смо ветар у леђа да они направе добар резултат, међутим десило се да се најављени догађаји нису одржали. Питање је и колико ће такмичења бити одржано и ове године, али свакако није било узалуд – каже Рашић.

Овај клуб увек је отворен за нове чланове свих узраста. По речима тренера Милана Рашића, добро је да се деца, а и одрасли баве било каквим спортским активностима, јер то ће свакако довести до њиховог правилног развоја, као и до тога да мање времена проводе са телефонима и компјутерима.

Check Also

Олимпијско злато за Јовану Прековић

Српска каратисткиња Јована Прековић освојила је данас златну медаљу на Олимпијским играма у Токију у …