Главна / Вести / Косово и Метохија / Посао у оквиру програма “Моја прва плата” за 85 младих на централном Космету

Посао у оквиру програма “Моја прва плата” за 85 младих на централном Космету

У оквиру програма Владе Србије “Моја прва плата” у просторијама Скупштине града Приштине са седиштем у Грачаници, 85 младих људи са евиденције Националне службе за запошљавање у Грачаници добило је уговоре о обављању приправничког стажа.

– Ово је њихова шанса да оно што су стекли током школовања примене у пракси. Данас су млади јако срећни и задовољни, зато што ће моћи кроз подршку својих ментора у различитим институцијама на овим просторима успети да стекну нова знања и на такав начин постану конкурентни. Све ово не би могли да постигну да није подршке Владе Србије, председника Александра Вучића, надлежног Министарства за рад и свих институција на овим просторима које су у заједничкој сарадњи са свим лицима и послодавцима успели да одаберу кандидате, а наравно и у наредном периоду биће још других јавних позива које Национална служба за запошљавање спроводи током године – каже Верица Ћеранић, директорка Националне службе за запошљавање, филијале за КиМ.

Љубинко Караџић, председник привременог органа града Приштине наглашава да је ово велика ствар за младе људе јер то гарантује останак и опстанак.

– Политика државе Србије и наша политика је да задржимо младе људе овде. Програм “Моја прва плата” је изузетно добар, добро осмишљен и пружа шансу младим људима да почну да раде, да се осећају корисним за друштво, а самим тим и да остану на овим просторима – каже Караџић.

Млади приправници не скривају задовољство због добијеног посла. Једна од малдих приправница Маја Ђекић каже да свим младим људима ово значи јако пуно, да сви желе да раде и да ће се потрудити да своје послове раде предано.

По речима послодаваца, већина ових младих људи који буду успешно обавили приправнички стаж имаће шансу да добију стално запослење.

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …