Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Очекујем од међународних представника да осигурају мир и безбедност за све Србе и неалбанце на КиМ

Петковић: Очекујем од међународних представника да осигурају мир и безбедност за све Србе и неалбанце на КиМ

Недопустиво је и опасно, мада не и неочекивано да се у финишу предизборне кампање на Kосову и Метохији појави нови билборд који слави злочине терористичке УЧK. Управо глорификацију ове криминалне организације и отворену провокацију Србима и другом неалбанском становништву на KиМ представља билборд постављен у Чаглавици на коме пише “Слобода има име – ОВK”. Сведоци смо претходних дана једне врсте утркивања у радикализму и екстремистичкој реторици на рачун Србије од стране албанских политичких представника – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Нажалост, искуство нас опомиње да такве вербалне нападе по правилу прате и инциденти на терену, па смо поред напада на породичну кућу Јовановића сведочили и исписивању графита ОВK на породичном дому Kрстовића у Гораждевцу и ломљењу српске тробојке код споменика жртвама.Да ли најновији билборд с поуком УЧK поручује да Срби и други неалбанци треба да страхују за своју безбедност и животе, сада када се ближи и годишњица 17. фебруара и једнострано проглашене насилне сецесије?

Очекујем и захтевам од међународних представника да осигурају мир и безбедност за све Србе и неалбанце, посебно у безбедносно осетљивим данима који нам предстоје и докажу и у пракси да је миран суживот на Косову и Метохији могућ. Молим и Србе, иако знам да им није ни једноставно ни лако, да остану уздржани и мирни пред оваквим провокацијама, јер њихова држава никада неће дозволити да се погром српског народа икада више понови – наглашава Петковић у саопштењу.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …