Главна / Вести / Косово и Метохија / Гуџић: Натписи на билбордима порука Србима да су они криви за ратна дешавања

Гуџић: Натписи на билбордима порука Србима да су они криви за ратна дешавања

Јуче је у селу Чаглавица, недалеко од Приштине постављен билборд  са натписом „Слобода има име – УЧК“.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поводом тога  у саопштењу за јавност каже да је недопустиво и опасно, мада не и неочекивано, да се у финишу предизборне кампање на Косову и Метохији појави нови билборд који слави злочине УЧК.

Политички аналитичар из Грачанице Александар Гуџић изјавио је, за програм РТВ Грачаница, да се оваквим билбордима Србима шаље порука да су они криви за ратна дешавања на КиМ деведесетих година.

„Косовске политичке и интелектуалне елите су своју државност и позицију у косовском друштву градили у једном наративу о искључиво српској кривици за рат деведесетих година и о једној чистој борби ОВК за слободу и државност. У том наративу нема места за српске жртве и не поставља се питање ратних злочина које је починила ОВК, дакле ту нема места за неку другу страну и другу причу“, казао је Гуџић.

На питање каква се порука Србима шаље тим натписима на билбордима, Гуџић је истакао да је порука јасна и да се односи на то да су они криви за рат 90 година.

„Порука која се натписима на билбордима Србима шаље је јасна, а то је да су они криви за рат, да су они поражена страна и да морају да прихвате реалност коју нам намеће Приштина“, казао је Гуџић.

Он истиче да је целокупна прича са билбордима била актуелна и прошле године, али и сада током изборне кампање што заправо говори да је то став алабанске интелектуалне јавности.

 

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …