Главна / Вести / Косово и Метохија / Пантић: Очекујем већи одзив гласача

Пантић: Очекујем већи одзив гласача

panticКандидат Грађанске иницијативе “Српска” Крстимир Пантић је убеђен да ће поновљени избори у недељу проћи без сукоба и уцена, а да ће одзив грађана бити масовније јер су се, како каже, ослободили страха.  

Пантић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је искључена могућност да било ко изазове инцидент на изборима у северној Митровици јер је држава решена да то не дозволи.

Још увек траје истрага о инцидентима који су се догодили пре две недеље, каже Пантић и истиче да су позната имена неких од виновника.

Очекујемо да ће сви који су изазвали инциденте бити приведени правди, рекао је Пантић.

Кандидат за градоначелника Косовске Митровице очекује да ће у недељу излазак на изборе бити масовнији јер су се грађани ослободили страха.

“Ослободили су се страха и свесни су да је апел државе искрен и да ће овим изласком помоћи и себи и држави Србији”, рекао је Пантић.

“Нико не жели да после четрнаест година Косовском Митровицом влада Албанац. Показало се да тамо где нема српских институција нема ни Срба. Грађани Митровице су спремни да буду на висина задатка и не дозволе да Косовском Митровицом управљају они који не воле ни тај град, ни државу Србију”, поручио је Пантић.

Након избора уследиће формирање Заједнице српских општина, каже Пантић и истиче да ће та заједница имати јасна овлашћења, која ће бранити интересе Срба на територији Космета.

Заједница српских општина ће бити легална и легитимна и њен глас ће се чути и даље од Косова и Метохије, поручио је Пантић.

Локалним изборима Србија се не повлачи са Космета, добијамо институције које ће бити легалне и признате у свету и бити директна веза са Београдом, закључио је Пантић.

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …