Главна / Вести / Косово и Метохија / Пантић: Излазак на изборе ће омогућити Србији да настави борбу за Космет

Пантић: Излазак на изборе ће омогућити Србији да настави борбу за Космет

Krstimir PanticКандидат за градоначелника Косовске Митровице Грађанске иницијатива “Српска” Крстимир Пантић позвао је грађане да изађу у недељу на поновљене локалне изборе, јер ће једино тако омогућити Србији да настави борбу за Косово и Метохију.

Пантић је подсетио да су Срби 14 година бранили Косовску Митровицу, да су заједно проливали крв како би сачували присуство државе Србије на том простору, упркос супротстављеном мишљењу и личним и партијским интересима.
“Зато треба да сачувамо јединство иако постоје нека супротна мишљења. Сви морамо да водимо рачуна о државним и вишим интересима, а не партијским и личним. Наших 28 суграђана је дало живот за овај град, хиљаде су повређене. Нико од нас због тога нема право да препусти овај град због једних избора, да препустимо онима који не мисле добро ни нама ни нашој држави”, поручио је Пантић.

Он је подсетио да српски народ на Косову нема резервну државу и владу, као и да своје циљеве може да оствари једино уз Владу Србије.
“Држава Србија ће бити на овим просторима колико се ми сами изборимо. На нама је да ту могућност искористимо заједно са Владом Србије. Неки кажу да ови избори значе признавање такозване независности, али управо неизлазак значи да ћемо препустити овај град онима који нам не мисле добро, који су протерали Србе са Косова и Метохије, и који им не дозвољавају да се врате”, рекао је Пантић.

Он је грађане Косовске Митровице замолио да забораве на међусобне сукобе и позвао их да изађу на изборе и формирају Заједницу српских општина која ће бити ентитет и гарант да ће Срби остати и опстати на Косову и Метохији.
“Дајмо шансу Србији за наставак борбе за Косово и Метохију, изађимо на изборе”, закључио је Пантић.

У недељу 17. новембра у северном делу Косовске Митровице биће поновљено гласање на локалним изборима на три бирачка центра, где је гласање поништено због иницидената у првом кругу 3. новембра.

Извор: Танјуг

Check Also

Петковић обишао шесточлану породицу Гогић у Великој Хочи

Директор Канцеларије  за Косово и Метохију Петар Петковић борави у дводневној посети  у јужној српској …