Главна / Друштво / Срђан Поповић: Иницијатива Канцеларије за КиМ говори колико је безбедност деце важна

Срђан Поповић: Иницијатива Канцеларије за КиМ говори колико је безбедност деце важна

Дечја установа „Ђурђевак“ у Лапљем Селу, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију, добила је најсавременији видео-надзор, чиме је значајно повећана безбедност ове васпитно образовне установе у којој  је у пет група уписано 150. деце од јаслица до предшколског узраста.

– На овом објекту постављено је осам камера које обухватају читав вртић као и пријем објекта. Канцеларија за Косово и Метохију поклонила нам је и дидактичке материјале који ће врло брзо бити подељени деци. Захваљујемо се Канцеларији за КиМ,ово је само једна од помоћи – каже Радица Парлић, вд. директор ПУ Ђурђевак.

Поводом стављања у функцију видео надзора, предшколску  установа „Ђурђевак“ у Лапљем селу, обишао је први човек општине Грачаница Срђан Поповић.

– Ова  иницијатива Канцеларије за Косово и Метохију говори колико је безбедност наше деце битна и колико се они труде да осигурају будућност нашој деци, то јест да се наша деца осећају безбедно у свакој српској средини. Ова иницијатива обухвата око 70 школа и предшколских установа, где ће видео надзор бити постављен. У прилог овоме говори и чињеница да је пристигла ИТ опрема којом су опремљене наше школске установе. Канцеларија за Косово и Метохију на челу са Петром Петковићем  ради на томе да наша деца не оскудевају баш ни у чему и да имају све услове баш као и свако дете у централној Србији – каже председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Како је најављено, у наредном периоду, видео надзор који је такође обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију добиће свих 70 васпитно-образовних установа у српским срединама на централном Космету.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …