Главна / Вести / Србија / Петковић: Историјски ниска стопа незапослености

Петковић: Историјски ниска стопа незапослености

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић учествовао је данас на међународној конференцији “Бољи живот за све”, у организацији Међународног одељења ЦК КП Кине, посвећеној борби против сиромаштва, где је указао на резултате Србије од историјске стопе незапослености до првог места у Европи по расту БДП-а.

Петковић је рекао да је Србија те резултате постигла захваљујући председнику Александру Вучићу и Влади Србије, саопштила је информативна служба СНС.

Он је посебно захвалио кинеском народу и руководству Кине које је Србији помогло у најзначајнијем моменту борбе против вируса Ковид 19, због чега је Србија друга у Европи по процесу имунизације.

Петковић је истакао значај стратешког партнерства СНС и КП Кине, као и најбољег могућег односа Србије и Кине, као резултат личног пријатељства председника Вучића и председника Си Ðинпинга.

Петковић је, како се наводи, имао ретку прилику да се као члан СНС обрати учесницима конференције која је окупила 318 учесника и 200 политичких партија из целог света.

Конференција се одржава у кинеској провинцији Синкјанг, а главне теме разговора односиле су се на бољитак и очување здравља, безбедност, јединство и солидарност међу етничким групама, као и ослобођење од сиромаштва са посебним акцентом на искуства Кине у том домену.

Петковић је у обраћању путем видео линка честитао Комунистичкој партији и Кини на изузетним успесима у пројекту елиминације сиромаштва у години великог јубилеја, 100 година од оснивања КП Кине.

Такође, он је представио економске успехе Србије и мере које је наша земља предузела да смањи последице глобалне пандемије вируса Ковид 19.

Check Also

Ружић: Спречени покушаји злоупотребе теста из матерњег језика

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да је задовољан како је …