Главна / Вести / Косово и Метохија / Сутра представа “Плацебо” у Грачаници- ускоро мини фестивал у Звечану

Сутра представа “Плацебо” у Грачаници- ускоро мини фестивал у Звечану

Директор Народног позоришта Приштина-Грачаница  Предраг Радоњић у јутарњем програму РТВ Грачаница говорио је о представи, која ће премијерно бити представљена публици сутра у Дому културе у Грачаници.

„Публика ће уживати у савременој српској комедији ,текст је написан специјално за наше позориште. „Плацебо“ је савремена драма Александра Југовића и овај комад је  недостајао на репртоару НПП. „Плацебо“ је  црна комедија у којој се на одређен и вишеслојан, комплексан  и духовит начин преиспитују  национални митови који се  катарзично преживљавају“.

Народно позориште Приштина ће ове године публици представити ове године седам нових представа.

“Надамо се да ванредно стање неће пореметити поново рад културних установа.Припремамо нове представе сутра“ Плацебо“ имали смо премијеру „ Рибарске свађе“, још пет нових представа су скоро завршене тако да ће публика  уживати. Ми ћемо радити и репризе представа,скоро су ме питали да поновимо“ Рибарске свађе“, да поновићемо све представе које играмо“, рекао је Радоњић.

Радоњић је најавио да позориште планира и један мини фестивал  четири, пет дана у континуитету у Звечану.

„Планирамо један мини фестивал позоришних представа за публику у Звечану, нека ово буде ексклузивна најава за фестивал у Дому културе у Звечану.Ми ћемо у континуитету играти за тамошњу публику“.

Средином априла у Грачаници ће бити одржан фестивал „Мали  Јоаким „ учествоваће седам професионалних  позоришта из централне Србије са најквалитетнијим представама . Публика у Грачаници ће седам дана уживати у представама седам различитих позоришта.

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …