Главна / Вести / Косово и Метохија / Пантић: Верујем у победу

Пантић: Верујем у победу

panticКандидат Грађанске иницијативе Српска за градоначелника Северне Митровице Крстимир Пантић изјавио је данас да очекује своју и победу “Српске” на поновљеним изборима у недељу у овом граду.

Пантић је Тањугу рекао да је потпуно убеђен да ће избори протећи мирно и да су не само међународна заједница већ и они који су позивали на бојкот и изазивали инциденте 3. новембра извукли поуку из догађаја у првом кругу избора.
“Ја сам сигуран да ће избори бити попуно мирни, да ће грађани изаћи масовно на биралишта и да ће гласати за оне за које знају да ће им најбоље штитити и њихове и интересе државе Србије на овим просторима”, рекао је Пантић.

Он је нагласио да очекује победу Грађанске иницијативе Српска и своју победу као кандидата за градоначелника Митровице, уз велики одзив грађана.

Пантић је казао да ће Заједница српских опшина бити гарант опстанка Срба на Косову и Метохији, а да ће други задатак Заједнице бити да ојача српске институције у покрајини, да осигура безбедност и мир за све Србе на Косову и Метохији.

Пантић је казао да ће Заједница српских општина бити брана косовској независности јер ће, како је објаснио, десетак општина од нешто више од 30 у покрајини одбити послушност Приштини и упорно понављати и Албанцима и међународној заједници да не признају Косово као независну државу, да “не желе да буду Косовари, већ Срби” и да ће тражити још јаче везе са Србијом него до сада.

Због нереда на више бирачких места у Косовској Митровици 3. новембра у овом граду на северу Косова у недељу се понављају избори на три бирачка центра – у Медицинској, Техничкој и Основној школи Свети Сава.

Извор: Танјуг

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …