Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нема друге опције осим изласка на изборе и победе.

Ђурић: Нема друге опције осим изласка на изборе и победе.

djuricСаветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је данас, уочи поновљених избора на три места у северној Косовској Митровици, да нема друге опције осим изласка на изборе и победе.

Ђурић је, гостујући на РТС, поручио да је, у овим околностима, излазак на изборе “не само грађанска дужност према Републици Србији него и патриотски чин”.
“Немамо другог избора осим да се сами изборимо за нашу Косовску Митровицу”, рекао је, оценивши да “наш народ има јак нагон за самоодржање у неповољним околностима које су нас задесиле”.

Ђурић је истакао да бирачи могу без претње да изађу на биралишта и да држава стоји иза њих.
“Држава је све своје механизме ставила у функцију да обезбеди сигуран амбијент”, рекао је саветник председника Србије и додао да је веома важно да сви који су кључни носиоци безбедности добро ураде свој посао и буду “на висини поверених им дужности а ми ћемо да радимо своје”.

Држава је, према његовим речима, урадила све да појединци који су починили инциденте буду спречени да поново вређају и прете.

Ђурић се осврнуо и на, како је рекао, “опасну заблуду” коју су ширили неки политичари и у Београду и Приштини да, у случају да довољан број Срба не изађе на биралишта а Албанац победи као градоначелник северне Митровице, то неће моћи да буде спроведено у дело.
“Приштина неће пропустити прилику да спортским жаргоном речено, да гол, односно искористи могућност да нам отме свако парче овлашћења и власти”, упозорио је он.

У осврту на инциденте у првом кругу избора 3. новембра, саветник председника је рекао је врло експлицитно речено ко су најодговорнији виновници такве климе, да институције раде на томе, али “као држава не желимо да узмемо улогу тужилашства и судова”.

Извор: Танјуг

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …