Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовска полиција започела је обезбеђивање бирачких места

Косовска полиција започела је обезбеђивање бирачких места

KosovskaMitrovica-3Косовска полиција започела је обезбеђивање бирачких места на којима ће сутра у северном делу Косовске Митровице бити поновљено галсање у три бирачка центра, изјавио је Тањугу регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић и додао да, за сада, нема сазнања да би се могло поновити насиље од 3. новембра.

“Већ од синоћ полиција је почела предузимање одређених радњи, а јединице К9 и АУДИТ тима обавиле се преглед бирачких места. Након обављеног прегледа, полиција је преузела 24-часовно обезбеђења тих објеката”, казао је он.

У недељу ће већ од три сата ујутру бити, како је најавио Бојић, ангажован комплетан старешинки кадар регионалне Дирекције полиције, тако да ће већ пре отварања бирачких места на њиховом обезбеђњу бити по 30 полицијских службеника који ће, према оперативном плану, заузети своје позиције.

То ће, према његовим речима, бити један шири простор унутар којег полиција неће дозвољавати никакво окупљање, јер ће то бити радни простор полиције.

Поред тога, на располагању у приправности биће једна јединица интервентне полиције која ће у случају било какве потребе деловати, нагласио је Бојић.

Он је рекао да, за сада нема, сазнања да би се могло поновити насиље од претходног пута.

“Ако дође до такве ситуације, полиција ће веома брзо реаговати и сваком бирачу ће бити омогућено да без икаквих проблема изађе на гласање и да том приликом нема никаквих непријатности”, нагласио је Бојић.

Бојић је казао да ће Косовска полиција сутра имати пуну подршку и сарадњу са Еулекс полицијом и Кфором.

 

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …