Главна / Вести / Косово и Метохија /  Вучић:Наш одговор ће бити стрпљивост и трпељивост

 Вучић:Наш одговор ће бити стрпљивост и трпељивост

Председник Србије поручио је коментаришући став Приштине и поруке из Брисела и Вашингтона око КиМ да они само желе да Србија призна Косово, а да ће наш одговорна све то бити стрпљивост и трпељивост.

На питање  новинара  може ли се статус Косова решити на релацији Приштина, Брисел и Вашингтон без Београда, Вучић је одговорио:

“Видећемо шта ће да кажу за Вашингтонски споразум. Видим да им се не свиђа. Једино што би желели је да Србија призна Косово. Ако мисле да је то реално могуће – благо њима. Ми не мислимо тако”, рекао је Вучић.

Председник је указао да су се неки чудили и критиковали када је рекао “ви радите свој посао, ми ћемо свој”, те поручио да он није за разлику ранијих власти, изашао са “јаким” саопштењима као 2004. када су издали народ, када су се ломили крстови, спаљивале цркве на Косову, а да ништа није прдузето.

“Најбоље је да пустимо да они показују нервозу, а ми ћемо да наставимо да се бавимо јачањем наше привреде”, подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да без Београда могу да организују можда једино покушај смене власти, као што су покушали, како је рекао, на најглупљи могући начин на улици, силом, па није успело.

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …