Главна / Вести / Косово и Метохија / ОЕБС:Листићи да се броје у Приштини

ОЕБС:Листићи да се броје у Приштини

oebsПортпарол ОЕБС Никола Гаон изјавио да је њихова препорука да пребројавање листића са поновљених избора треба обавити у Центру за пребројавање у Приштини.

“Препорука ОЕБС-а је била да се бројање листића врши у Центру за пребројавање гласова у Приштини и ми се надамо управо таквом сценарију, да се сви материјали, након затварања бирачких места, пребаце у Приштину и да се тамо преброје гласови”, рекао је Гаон.

Портпарол ОЕБС-а је новинарима у Косовској Митровици казао да је у медијима било доста приче о томе где ће се бројати листићи и да је њихова препорука да се листићи броје у Центру за пребројавање гласова у Приштини како би све могуће ризике свели на минимум.

“Овде имамо и косовску полицију и Еулекс и Кфор, сви су ту, али зашто не предузети додатне мере да се ризик сведе на минимум и стога наша препорука остаје да се листићи броје у Приштини”, рекао је Гаон.

Он је казао да су сва бирачка места на поновљеним изборима у северној Митровици отворена на време и да гласање тече у најбољем реду и није било инцидената.

“Присуство косовске полиције, Еулекса и Кфора као што су најавили је значајно, за сада све протиче како треба”, рекао је портпарол ОЕБС-а.

У три бирачка центра у Северној Митровици право гласа на поновљеним изборима има 23.378 бирача на 27 бирачких места.

Избори у Косовској Митровици се понављају након што су у нередима 3. новембра неидентификоване особе разбиле гласачке кутије на биралиштима у три бирачка центра, због чега су тада избори прекинути.

Check Also

Ученицима и просветним радницима председница Шубарић честитала школску славу

„Негујући и чувајући своје име, писмо, традицију и сећање на првог српског просветитеља свим ученицима …