Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Одлука о забрани уласка на КиМ рукометашима”РК Ариље” недопустива

Канцеларија за КиМ: Одлука о забрани уласка на КиМ рукометашима”РК Ариље” недопустива

Несхватљива је и недопустива одлука косовске полиције да данас забрани рукометашима Рукометног клуба Ариље улазак на територију Kосова и Метохије и одигравање меча са РK “Трепча” у Kосовској Митровици, каже се у саопштењу канцеларије за КиМ.

Реч је о антицивилизацијском чину којим се уместо вредности спортског духа и фер плеја, од стране Приштине намеће политика забрана и баријера.

Апсурдно је и потпуно нетачно образложење које је дато рукометашима из Ариља на административном прелазу – да ниједан спортиста из централне Србије не може ући на територију Kосова и Метохије уколико претходно о томе не затражи дозволу такозваног Министарства спорта у Приштини.

По среди је брутално кршење споразума о слободи кретања, а посебно истичемо да се ни једним јединим документом не предвиђа обавеза спортиста из централне Србије да шаљу било обавештења или траже дозволу Приштине за улазак на територију јужне покрајине и одигравање спортских мечева.

После забрана којима су били изложени новинари из централне Србије, поново се блокаде постављају и спортској омладини.

Шта још треба да се деси да међународна заједница коначно реагује и осигура поштовање постигнутих споразума, чији је гарант и санкционише Приштину због једностраних и по дијалог штетних потеза?

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …