Главна / Вести / Косово и Метохија / Специјално тужилаштво у Приштини повукло налог за хапшење Милана Радоичића

Специјално тужилаштво у Приштини повукло налог за хапшење Милана Радоичића

Основни суд у Приштини одобрио је захтев Специјалног тужилаштва за повлачење налога за хапшење Милана Радоичића који је осумњичен за кривично дело “учешће или организација организоване криминалне групе”.

Према документу који објављују приштински медији, одлука је донета 23. фебруара ове године, док је налог за хапшење издат 14. августа 2020.

Суд је 19. фебруара 2021. прихватио захтев за повлачење налога за хапшење од Специјалног тужилаштва.

Према суду, након разматрања и анализе захтева Специјалног тужилаштва за повлачење налога за хапшење осумњиченог, утврдио је да је захтев добро образложен и утемељен.

Косовска полиција је 23. новембра 2018. године спровела акцију претреса у северном делу Косовске Митровице с циљем хапшења Милана Радоичића, који није пронађен у свом стану, док су током те акције ухапшене четири особе.

Радоичић се у у оптужници против осумњичених за убиство и помагање у убиству председника Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића, убијеног 16. јануара 2018. године, помиње да је наводно учествовао у организовању организоване криминалне групе.

Извор: РТС

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …