Главна / Вести / Косово и Метохија / На централном Космету вакцинисано преко 50 одсто пензионера

На централном Космету вакцинисано преко 50 одсто пензионера

Од избијања пандемије најодговорније су генерације трећег доба, који су то показали када је вакцинација.На централном Космету вакцинисано је преко 50 одсто пензионера.

„Пензионери  као најодговорнија категорија нашег становништва , послушали су позив струке и руководства Републике Србије , а и руководство Савеза пензионера Србије тако да су се пензионери масовно одазвали имунизацији . Према нашим сазнањима, до сада је вакцинисано 75 одсто становништва тј.пензионери са централног Космета , а око 50 одсто је ревакцинисано. Коментари на вакцинацију су позитивни и њихов пример треба да следе и остали и да у наредих месец дана приме сви вакцине , јер ћемо једино тако да стекнемо имунитет и да коначно победимо ову пошаст“, рекао је председник Удружења пензионера  Грачанице Веско Стојковић.

Старији суграђани кажу да су опуштенији након вакцине и да се полако враћају нормалном животу.Став пензионера према вакцинацији и у другим српским срединама на КиМ је истоветан уз и даље одговорно понашање препоручених епидемиолошких мера.

Check Also

Пахор од Куртија затражио да поштује споразуме са Србијом

Председник Словеније Борут Пахор затражио је данас од премијера и председнице привремених приштинских институција, Аљбина …