Главна / Вести / Косово и Метохија / Покушај пљачке у Грачаници, на мети породица Милоша Андрејевића

Покушај пљачке у Грачаници, на мети породица Милоша Андрејевића

У Грачаници се вечерас мало пре 20 сати догодила пљачка. На мети пљачкаша нашла се породица Милоша Андрејевића док је његова супруга Александра налазила у кући, а Милош био на службеном путу.

Како сазнајемо, провалник је ушао кроз прозор спаваће собе  и када га је Александра угледала панично је напустила кућу, а провалник побегао. Први рођаци позвали су хитну помоћ и полицију.

Андрејевиће је посетио председник општине Грачаница Срђан Поповић, а полиција је извршила увиђај.

“Нисам био код куће када се пљачка догодила, а јавила ми је снаја која је и видела лопова када је напуштао кућу. Полиција ће, надам се, овог пута пронаћи починиоца јер они нису далеко, мислим да је ту неко из комшилука,” каже брат опљачканог Милоша, Драган Андрејевић.

Још један од браће, Љубиша Андрејевић каже да њих петорица браће живи у Грачаници и скоро су сви бар по једном били опљачкани, додаје и то, да су само претходне године били опљачкани 3 пута.

“Живимо у нади да ће наше институције да одраде свој посао и пронађу пљачкаше, можемо да изађемо у сусрет полицији, ми увек сарађујемо , овог пута имамо одређене сумње па ћемо видети,” каже Љубиша Андрејевић.

Породицу Андрејевић обишао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

“На жалост породица Андрејевић је по четврти пут на мети пљачкаша и ово је стварно не схватљиво. Након разговора са члановима породице Андрејевић видимо да они имају одређене сумње ко би могли да буду извршиоци ових пљачки. На полицији је да открију починиоце, а ово је очигледно још један од притисака да породица Андрејевић напусти простор КиМ, али они то неће учинити,” каже председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић истиче да ће он као градоначелник и директори свих одељења општине Грачаница радити свим снагама на безбедности грађана.

“Ми као општина нећемо то дозволити, већ ћемо тражити и апеловати на све безбедоносне структуре овакви случајеви не смеју да се дошавају на простору Грачанице. А ми ћемо бити уз свој народ и трудићемо да не само ова већ све претходне пљачке буду решене,” додаје Поповић.

Полиција је по позиву дошла на место догађаја и извршила увиђај, а командир полиције Братислав Трајковић за РТВ Грачаница каже да ће полиција учинити све да се починиоц пронађе.

“Око 8 сати полицијској станици пријављена је крађа или покушај крађе у кући Андрејевића и ово није први пут. Извршили смо увиђај и са свим подацима и информацијама које имамо од стране жртве с обзиром да је осумњичени затечен у кући, покушаћемо да на основу свих података овог пута нађемо починиоца, каже командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић.

Ово је четврти пут да  је неко од чланова породице Андрејевић опљачкан, они живе у нади да ће бар овај сличај бити расветљен до краја.

 

Check Also

Oдложено устоличење патријарха Порфирија у Пећкој Патријаршији

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве, под председништвом патријарха српског Порфирија, одлучио је да редовно …