Главна / Друштво / Вредна донација за Омладински савет Грачанице

Вредна донација за Омладински савет Грачанице

Омладински савет  Грачанице, након наменског објекта који је отворен пре неколико месеци, добио је и нову опрему за потпуно опремање центра.

Душан Борисављевић, председник Омладинског савета Грачанице, каже  да ће опрема коју су добили у многоме олакшати и побољшати услове за рад у овом центру.

„Добили смо канцеларијски намештај, ИТ опрему, озвучење као и осталу опрему која је потребна за рад једне овакве организације. С обзиром да имамо школу гитаре, озвучење које смо добили биће од великог значаја и послужиће и  за одржавање мини концерата. А у школи енглеског

језика  недостајали су пројектори и смарт телевизори, сада смо и то добили, и то ће нам бити од велике помоћи како бисмо унапредили  начин предавања енглеског језика“,

Средства за уређење и опремање обезбедила је Канцеларија ЕУ кроз програм који имплементира Међународна организација за миграцију. Пројекат Омладинског центра помогла је и општина Грачаница.

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић, истакао је да је Омладински центар од великог значаја за младе људе ове општине.

„Сада наша омладина има где да се обучава, да ради на разноврсним пројектима. Општина Грачаница је одвојила део новца, док је ИОМ донирао остала средства. Захваљујемо ИОМ-у и Министарству за заједнице, који су помогли и учинили да наша омладина има простор, који је адекватан за њихово одрастање“, казао је Срђан Поповић.

Омладински центар у Грачаници замишљен је као простор за окупљање младих, креатавно изражавање и промоцију њиховог стваралаштва.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …