Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоџић: Скандалозна одлука о поништавању гласова, жалићемо се Врховном суду

Хоџић: Скандалозна одлука о поништавању гласова, жалићемо се Врховном суду

“Ово је скандалозна одлука, пре свега политичке природе, јер како је могуће да забраните грађанима да искажу своју политичку вољу”, рекла је Адријана Хоџић за Kосово Онлајн након одлуке Изборног панела за жалбе и представке да поништи гласове које је на изборима добила Уједињена заједница у Звечану, Лепосавиц́у и Северној Митровици.
Хоџићева је најавила и жалбу Врховном суду, јер како наводи, овако нешто се до сада нигде није догодило у демократском свету.

“Искрено, шокирана сам одлуком. Kосово је пропустило своју шансу да покаже да је демократија. Више је него очигледно да је неко желео да елиминише једну политичку опцију како би другу убацио у парламент. Заиста немам шта више да кажем, осим да ћемо се жалити Врховном суду”, навела је Хоџић.

Раније данас, Изборни панел за жалбе и представке је поништио 4.205 гласова које је добила Уједињена заједница Адријане Хоџић, која је према коначним резултатима освојила укупно 6.422 гласа и једно место у Скупштини Kосова.

На ову одлуку Изборног панела, незадовољне стране имају право да се жале Врховном суду Kосова који одлуку мора да донесе у року од 72 сата. Одлука Врховног суда Kосова је коначна и обавезујућа за све.

Извор: Косово онлине

Check Also

Ракочевић: КФОР неопходан на КиМ у деценијама које следе

Председник Србије Александар Вучић раније данас изјавио је да ће једна од великих сила тражити …