Главна / Вести / Косово и Метохија / Шилово: Протест због оружаног инцидента

Шилово: Протест због оружаног инцидента

Поводом оружаног инцидента који се јуче десио у Шилову, мештани су данас, у центру села, одржали протест, тражећи од надлежних да им гарантују безбедност.

Мештани Шилова, њих више од 350, предали су још прошле године општини Гњилане, полицији и КФОР-у петицију са захтевом да забрани рад локала, у којима, се поред алкохолног пића, како се наводи,  „подводе женске особе за које се не зна одакле су и са којом намером бораве у тим објектима”, али до данас није било никакве реакције или одговора.

Дан након оружаног инцидента када је рањен један њихов сународник, супруг власнице локалне кафане, због, како полиција претпоставља, финансијских несугласица са нападачем, Срби у Шилову су обновили свој захтев за безбедношћу.

„Иако поред школа и верских објеката по закону не би требало да раде овакве  кафане  са сумњивом клијантелом, овде у селу их има три у којој раде око 40  жена. Наша деца, сестре и мајке не смеју слободно проћи улицом  јер им корисници кафана добацују, уринирају наочиглед свима и прете. Молимо све надлежне да за  овај проблем реагују што пре“, изјавио Милан Савић, мештанин Шилова.

„Наша деца су угрожена  морално и духовно , ако се настави овако може бити и угрожена физички”, сматра  Весимир Антанасковић.

У петицији, за коју нема одговора надлежних ни домаћих, ни међународних званичника, пише и то да се „младе даме” које раде у одређеним кафићима облаче непримерено и да на тај начин веома лоше утичу на околину, имајући у виду да се наведени локали налазе у густо насељеном делу села, па чак један и близу Комерцијналне банке, где већина клијената из Косовског Поморавља долази по плату, а туда је и  основцима и гимназијалцима у Шилову једини пут до школе.

Мештани су у лањском допису указивали општинским властима, полицији и КФОР-у и на то да неморални људи из понеких кафића непристојно добацују девојкама и женама, излазе пијани и врше нужду наочиглед свих. Ни на то до сада није било одговора и поред упозорења да не дође до већих инцидената.

Сада, када је оружје почело да говори, срећом без фаталних последица, у Шилову очекују брз и ефикасан одговор надлежних.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …