Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Санда Рашковић Ивић и Јеремић оставили катастрофу на КиМ

Петковић: Санда Рашковић Ивић и Јеремић оставили катастрофу на КиМ

 

Србија је данас захваљујући председнику Александру Вучићу економски стабилна и успешна земља, која зато може и финансијски да помаже свој народ на КиМ, изјавио је члан Главног одбора СНС Петар Петковић поводом критика које је на рачун Вучића данас изнела потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић.
”И за нас улагање у Косово и Метохију никада нису, нити ће бити, како то малициозно тврди Санда Рашковић Ивић бацање новца у бунар, него највреднија инвестиција у останак и опстанак нашег народа у јужној покрајини. Чињеница је да су нам Рашковић Ивић и њен партијски шеф Вук Јеремић оставили катастрофалну ситуацију на КиМ, коју ми годинама касније морамо да санирамо и да је сваки новац премали да поправи штету коју су својим (не)чињењем направили”, поручио је Петковић у саопштењу.

Директор Канцеларије за КиМ је додао и да се, док се Јеремић, како је навео, ”бахатио по скупим хотелима о државном трошку”, српски народ на Косову и Метохији исељавао трбухом за крухом.

”Последице њихове погубне политике још су видљиве на простору покрајине. За разлику од тог времена, ми ове године градимо 15 нових зграда на КиМ, нову болницу у Грачаници и из темеља реконструишемо ону у Косовској Митровици, градимо нове вртиће, зграду Универзитетског центра, десетине километара путева…”, додао је.

”Али разумем госпођу Рашковић Ивић у једном. Када научите само да живите о трошку народа, тешко можете схватити када неко помаже. Због тога 97 одсто српског народа на Касову и Метохији подржава председника Александра Вучића и политику званичног Београда, а њој и њеном шефу нису могли да дочекају да виде леђа”, поручио је Петковић.

Рашковић Ивић је, поред осталог, данас изјавила да није тачна тврдња председника Вучића да Србија сваке године за Србе на Косову издвоји 600 милиона евра, као и да се Вучић често „разбацује“ с цифрама када су у питању државни новци.

Извор: Косово онлине, Танјуг

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …