Главна / Вести / Косово и Метохија / На хуманитарном базару прикупљено 500.000 динара за малу Магдалену из Косовске Митровице

На хуманитарном базару прикупљено 500.000 динара за малу Магдалену из Косовске Митровице

На хуманитарном базару данас је у Косовској Митровици, за помоћ шестогодишњој Магдалени Недељковић, прикупљено преко 500.000 динара.

Ово је први хуманитарни базар за малу Магдалену.

Један од организатора данашње акције Милица Марјановић, студенткиња  Универзитета  у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици рекла је да је сада приоритет да Магдалена што пре оде у Хјустон.

“У јуну ће бити следећи базар, поново за Магдалену, све док не будемо прикупили потребну суму. Ми смо се на нивоу града организовали да помогнемо сваком детету којем је помоћ потребна”, казала је Милица Марјановић.

Хуманитарни базар окупио је студенте, грађане, али и најмлађе суграђане.

Организатори напомињу да захвалност дугују Студентском парламенту ПУ, свим девојкама које студирају на овом Универзитету, њиховим породицама и многим другим добрим људима.

“Ово је један велики тим који је овде због мале Магдалене, сви смо се укључили у ову акцију за њено лепше детињство и нећемо стати док потребна цифра не буде прикупљена”, истакла је Марјановић.

У акцију прикупљања средстава за Магдаленино лечење укључио се цео град и у протеклом периоду организоване су бројне акције, са једним циљем – да се што пре прикупи износ потребан како би Магдалена  добила шансу за срећније детињство и квалитетнији живот.

Шестогодишња Магдалена болује од туберозне склерозе, и за њено лечење у Хјустону (САД) потребно је 250.000 евра, плус додатни трошкови.

Хуманитарна фондација “Буди хуман – Александар Шапић” покренула је акцију прикупљања новчаних средстава за Магдаленино лечење.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …