Главна / Вести / Србија / Вучић: Наши грађани вакцинисани кинеском вакцином моћи ће да путују у ЕУ

Вучић: Наши грађани вакцинисани кинеском вакцином моћи ће да путују у ЕУ

Председник Александар Вучић изјавио је да лично не верује да би ЕУ могла да донесе одлуку да признаје само оне вакцине које су они одобрили, а да не признају кинеску.

Вучић је поручио да, ако ЕУ одлучи да признаје само вакцине које је она одобрила, грађани не треба да брину. Србија ће се оспособити да убрзано, за два сата, издаје пи-си-ар тестове, најавио је председник.

Грађани ће моћи, дакле, да путују и ту неће бити проблема, рекао је Вучић новинарима током прве посете једног српског председника Бахреину, уз сумњу да је могуће да ЕУ донесе такву одлуку, која би по његовим речима била скандалозна.

“Не верујем да могу да донесу такву одлуку. То би било би безобзирно, а питао бих како ће да приме онда мађарског премијера који се вакцинисао кинеском вакцином, ја ћу се вакцинисати кинеском вакцином, баш сада када таква амогућност постоји. Шта ће онда то значити да не могу у Брисел, значи нема дијалога са Приштином”, приметио је Вучић.

У сваком случају, додао је, Србија ће бити најотворенија земља, јер ако таква одлука буде донета, ми ћемо у нашу земљу позвати три милиона Кинеза, који неће моћи у државе ЕУ, јер су вакцинисани кинеском вакцином.

“Позваћемо Русе, целу Латинску Америку и Африку, цео Залив, па Турску и све њих, које ви нећете да примите, Србија хоће. Добродошли сви у Србију”, поручио је Вучић.

У случају такве одлуке ЕУ, каже да је лоша ствар што вам неко ограничава кретање, а добра ствар је што ће то Србији донети убрзани економски развој, то што ће Србија показати да је слободна земља, у којој може слободно да се креће, да поштује свако мишљење.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …