Главна / Вести / Свет / Вучић са привредницима Бахреина

Вучић са привредницима Бахреина

Председник Србије састао се данас у Манами с представницима Одбора за привредни развој Краљевине Бахреин и Државног инвестиционог фонда те земље.

Састанку су присуствовали Калид Хумаидан, извршни директор Одбора за привредни развој Бахреина и Калид ал Румаихи, извршни диркетор инвестиционог фонда Бахреина.

На том састанку представљене су, преко видео бима, могућности за инвестицију у Србији.

Вучић је раније најавио да ће се том приликом представити предлози о сарадњи од банака, осигуравајућих друштава, до пољопривреде и туризма.

Вучић је након састанка са краљем Бахреина Хамадом бин Исом ал- Калифом рекао да су се, иако је Бахреин територијално мала, али веома снажна, јака земља, посетом наше делегације Србији отворила важна врата.

“Имамо инвестиције из Уједињених Арапских Емирата од којих имамо користи, неке од њих мењају изглед Србије, веру грађана у њихове могућности. Верујем да слично можемо и с Бахреином. Овим нам се отварају важна врата”, рекао је Вучић пред састанак са привредницима.

Вучић је у петак увече допутовао у Манаму, главни град Бахреина, у званичну посету, као први председник Србије који је икада посетио ту краљевину.

На аеродрому дочекан је уз почасну гарду бахреинске војске, а добродошлицу му је пожелео министар спољних послова Бахреина Абдулатиф бин Рашид Алзијани и гувернер Салман бин Иса бин Хинди ал Манаи-Мухарак.

По доласку у хотел председнику је, у име краља добродошлицу пожелео принц, као и деца у ношњама карактеристичним за ту блискоисточну државу.

Вучић је истакао да се радује успостављању блиске сарадње између Србије и Бахреина и да су му домаћини приредили величанствен дочек.

“Радујем се сусрету са Његовим величанством краљем Хамадом и успостављању блиске сарадње измеду Србије и Бахреина”, поручио је председник на налогу ”будућностсрбијеав”.

Он је додао да је обавеза Србије да гради пријатељства широм света и ствара најбоље односе са другим народима и земљама и да је то једина политика у потпуном интересу грађана Србије.

Извор: Танјуг

Check Also

Дачић: Србија није више слаба да не може да одговори

У Бриселу се наставља дијалог Београда и Приштине, а Ивица Дачић истиче да притисака има …