Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Одлука о продужењу притвора Божидару Дејановићу је срамна

СЛ: Одлука о продужењу притвора Божидару Дејановићу је срамна

Срамна одлука којом се продужава притвор градоначелнику општине Клокот Божидару Дејановићу до тридесет дана је притисак на српске политичке представнике у тренуцима када се очекује формирање институција у Приштини, саопштила је данас Српска листа.

Очигледна намера Приштине да путем притисака и уцена натера Српску листу на одређене кораке су неприхватљиви и апсолутно штетни по међуетничке односе, мир и стабилност на Косову и Метохији.

Српска листа позива међународне представнике да спрече ове незаконите потезе, малтретирање недужних људи и покушаје прекрајања воље српског народа исказане на изборима. Уважена господо ваша је дужност да реагујете и заштитите право, правду, истину и демократске вредности а не да саучествујете у овим нелегалним активностима.

Овом приликом позивамо грађане да остану суздржани. Као што се сећате ми смо више пута указивали да ће Приштина учинити све да разбије наше јединство и разним провокацијама покуша да дестабилизују прилике и застраши српске политичке представнике, тако да нас ови потези не изненађују. Најбољи одговор на овакве потезе албанских лидера биће наше јединство и слога, на шта никада нису имали одговор.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …