Главна / Култура / Ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац” и даље нижу признања

Ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац” и даље нижу признања

Музичка школа “Стеван Мокрањац” са седиштем у Лапљем Селу и у овој школској години, као и свих претходних успешно наставља рад са младим музичким талентима. Професор Немања Ђорђевић каже за Поподне Радио Грачанице да се већ годину дана у овој школи поштују све епидемиолошке мере, а да се и поред нешто другачијих услова за рад наступало и на такмичењима и на фестивалима и да су ученици ове школе и у претходној години били добитници награда и признања.

– Учествовали смо на такмичењима у Смедеревској Паланци и у Алексинцу. Оба такмичења су одржана онлајн, а ми смо у периоду од месец дана освојили девет награда. Предстоје нам нова такмичења и то “Млади виртуоз” у Београду, као и такмичење у Новом Саду, а биће ту и још такмичења и изазова. Надам се да ће ситуација да дозволи да се такмичења одрже онако како треба, ипак ништа не може да замени живи наступ – каже за Радио Грачаницу Немања Ђорђевић.

Ученици Музичке школе, као и сви ученици средњих и основних школа старијих разреда сада су на онлајн настави. Немања Ђорђевић каже да за ученике Музичке школе то није нешто ново и да су већ упознати са оваквим системом наставе.

– Немамо већих проблема у организовању и одржавању онлајн наставе. Ми смо наставу организовали тако што се одвија у реалном времену. Коментаришемо, дискутујемо о свакој теми, када се ради о групној настави. Што се тиче индивидуалне наставе, музичке школе имају ту могућност да уз сагласност родитеља организују наставу у школи и то за сада функционише – каже Ђорђевић.

Неки од ученика ове школе били су и чланови вокално-инструменталног састава који је имао успешне наставе и за чије је наступе Немања Ђорђевић компоновао аранжмане састављене из више музичких жанрова, остаје очекивање да ће ситуација са корона вирусом што пре доћи до свог завршетка, а да ће нам таленти ове школе након тога на концертима уживо показати свој дар и умеће.

Check Also

„Антигона“ одушевила грачаничку публику

Народно позориште у Приштини у копродукцији са Народним позориштем „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, премијерно су …