Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ:Албанци демонстрирају нетолеранцију и нетрпељивост према лекарима и медицинским установама

Канцеларија за КиМ:Албанци демонстрирају нетолеранцију и нетрпељивост према лекарима и медицинским установама

На здравственој амбуланти у Сувом Долу која функционише у оквиру Здравственог центра Kосовска Митровица јутрос је освануо исписан графит терористичке организације УЧK.

 

Посебно забрињава што је ова порука којом се директно славе злочини над Србима и ова злочиначка групација, исписана на дан почетка НАТО агресије на нашу земљу и док читава Србија жали своје жртве, наводи се у достављеном саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Овај графит изазвао је оправдано узнемирење и револт међу српским и неалбанским становништвом на Kосову и Метохији које се лечи у овој амбуланти у мешовитој средини и која је често била на мети вандала.

 

Док се читав свет бори против пандемије вируса Kовид 19, а Србија показује подршку и солидарност донирањем вакцина и медицинске опреме свима којима су оне неопходне, Албанци демонстрирају нетолеранцију и нетрпељивост према лекарима и медицинским установама.

 

Ово није први пут да се српски здравствени систем на Kосову и Метохији и наши здравствени радници налазе на мети екстремиста и претњи из Приштине.

 

У претходном таласу епидемије, специјалне полицијске јединице из Приштине спроводиле су рације у српским домовима здравља на KиМ у потрази за вакцинама и лековима, саслушавали српске лекаре због сумње да су учествовали у спасавању живота вакцинацијом.

 

На све то, наша земља је одговорила одмерено и мирно и наставила да нуди помоћ у виду вакцинације Приштини, као што је прошлог априла донирала 1.000 тестова против Kовида 19.

 

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …