Главна / Спорт / “Моцарт” подржао фудбалере са КиМ – нова опрема за ФК “Грацко”

“Моцарт” подржао фудбалере са КиМ – нова опрема за ФК “Грацко”

Спортски дух, тимска игра, добри резултати – само су неке од ствари које компанија “Моцарт” зна да препозна и вреднује кроз  бројне акције, донације и спонзорства.

Подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу сада је стигла у Фудбалски клуб “Грацко” са Косова и Метохије који се прошле године уз пуно изазовао пласирао у виши ранг такмичења – Зону Југ.

Председник клуба Јован Матовић истиче да је донација опреме велики гест за опстанак клуба у Старом Грацком.

“Неизмерно нам значи помоћ компаније “Моцарт”, до сада смо имали само једну гарнитуру дресова коју смо користили за све утакмице. Некада је то био проблем, када би и противник такође имао плаве дресове. Хвала “Моцарту” што нас је решио тих брига и поклонио нам две гарнитуре дресова, као и копачке и тренерке”, каже Матовић.

Он објашањава да се клуб који постоји више од четрдесет година налази у незавидној ситуацији јер не може да игра на свом терену него и кад је домаћин игра у Куршумлији. О одустајању, како каже, не смеју да размишљају јер излазак из места омогућава деци и младима и да се друже са својим вршњацима из осталих делова Србије.

“Веома смо захвални што нам је ФК “Косаница” омогућила да играмо на њиховом стадиону, али нам цела та ситуација повећава трошкове. Немамо стални извор финансирања, клуб одржавамо у животу из сопствених средстава и уз помоћ добрих људи”, каже Матовић.

Без обзира на то, истиче, терен у Старом Грацком је у добром стању и ту тренирају свакодневно. Фудбалски клуб, према његовим речима, представља други дом за омладину из Старог Грацког и околних места – Грачанице, Доње и Горње Гуштерице, Добротина, Ливађа, Племетине и Станишора.

Подсетимо,  “Моцарт” од свог оснивања подржава локалне клубове кроз донације и спонзорства, али и акцију “Нови дресови за нове шампионе”. Само у овој години, Моззарт је обрадовао око 20 клубова са новом опремом

Извор: ТВ Мост

Check Also

Црвена звезда и Фондацијa “Тијана Јурић” потписали уговор о сарадњи

Фудбалски клуб Црвена звезда потписао је споразум о сарадњи са Фондацијом “Тијана Јурић”, чији ће …