Главна / Вести / Косово и Метохија / Петар Петковић: Најављена база на северу покрајине директна претња Србима у четири општине на северу

Петар Петковић: Најављена база на северу покрајине директна претња Србима у четири општине на северу

Не разумем зашто се Агим Бахтири уплашио политике мира и порука помирења председника Србије Александра Вучића, који је данас поново позвао све на здрав разум, али и јасно рекао да знају Срби на Косову и Метохији све, па и то ко је гарант опстанка и останка нашег народа – каже се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића .

Једини који треба да повуку своје речи су албански лидери, од којих свакодневно стижу ратнохушкачке изјаве, позиви на стварање велике Албаније и ултиматуми којима се поткопава дијалог.

База, чију градњу на северу покрајине најављује Бахтири, није никакав хуманитарни ни тржни центар, већ војни објекат који је директна претња Србима у четири општине на северу покрајине. Баш као што је претња и декларација Бахтирија коју је 2018. изгласала скупштина Јужне Митровице да се изврши анексија северног дела Косовске Митровице.

А то како ће Бахтири и други албански “прваци” да штите  српски народ на Косову и Метохији најбоље знају Срби из Пећи, Призрена, Приштине где их више нема.

Данас су и у Приштини очигледно добро схватили поруку да Београд никоме не прети, али и да уме да заштити свој народ и да никоме неће дозволити нове “погроме” и “олује” – наводи се у саопштењу.

Check Also

Ракочевић: КФОР неопходан на КиМ у деценијама које следе

Председник Србије Александар Вучић раније данас изјавио је да ће једна од великих сила тражити …