Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржана оснивачка Скупштина Савеза пензионера

Одржана оснивачка Скупштина Савеза пензионера

Делегати 14 удружења пензионера из већински српских средина донели су одлуку о удруживању у Савез пензионера Косова и Метохије. На конститутивној седници одржаној најпре у Косовској Митровици, а затим и у Грачаници, усвојена су оснивачка акти и статут и изабрано руководство.

За председника Савеза изабран је Веско Стојковић из Грачанице.

“Савез пензионера Косова и Метохије допринеће оставаривању и унапређењу права пензионера на КиМ , самим тим допринеће се друштвеном и свеукупном стандарду пензионера на КиМ”, рекао је Веско Стојковић.

Делегати удружења пензионера навелиу су за РТВ Грачаница да ће овај Савез у многоме допринети пензионерима из српских средина на Косову и Метохији.

“Прнзионери су протеклих година били запостављени. Ово ће нам помоћи када су у питању бањска лечења. Пензионери су важан део овог друштва”, казао је Новица Крстић, делегат из Штрпца.

“Много нам значи  и што ћемо се дружити, путовати, обилазити наше знаменитости”, истакао је Благоје Караџић, делегат из Партеша.

Делегате оснивачке Скупштине у Грачаници поздравио је и председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је изразио задовољство досадашњом добром сарадњом са Удружењем пензионера.

“Удружење пензинера ће само одредити своје активности. Нагласио сам да је веома битно то што они имају иницијативу и да сами треба да одреде на који начин ће Удружење радити, а на нама, као руководиоцима је да помогнемо њихове иницијативе и активности”, рекао је Срђан Поповић.

На оснивачкој Скупштини савеза пензионера, донета је одлука и о оснивању Покрета трећег доба Косова и Метохије.

 

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …