Главна / Вести / Косово и Метохија / Ансамбл Венац унапређује свој рад и не заборавља да буде друштвено одговорна установа

Ансамбл Венац унапређује свој рад и не заборавља да буде друштвено одговорна установа

Ансамбл Венац је отварањем свог Центра за дигитализацију 31.12.2020. започео процес дигитализације своје архиве и уметничког рада, који је ове 2021. године обогаћен додатном опремом од милион динара и то рачунарском, фото и видео опремом, а поред опреме од милион динара коју је набављена прошле године. Укупна вредност опремања Венчевог Центра за дигитализацију је два милиона динара, а финансирало је Министарство културе и информисања Републике Србије. Ансамбл Венац је прва културна установа на Косову и Метохији која је започела процес дигитализације.
– Стару рачунарску опрему, коју смо заменили новом, одлучили смо да донирамо онима којима је најпотребнија и то деци из социјално угрожених породица у Грачаници, браћи Петровић, Немањи, Михајлу и Страхињи и браћи Ђорђевић, Јовици, Андрији и Михајлу, који ће убудуће лакше похађати школску наставу од куће. Рачунар смо донирали и удружењу дијабетичара из Грачанице “Слатко Срце” који рад удружења организују од куће, а који су у ранијем периоду боравили скоро две године у нашим канцеларијским просторијама јер нису имали своју канцеларију, и сада је опет немају иако им је веома потребна – каже директор Ансмбла Венац Снежана Јовановић.
Пет рачунара донирано је локалним јавним предузећима, међу којима су “Водовод” и “Јавно стамбено предузеће”.
Примопредаја рачунарске опреме – осам рачунара и скенера организована је од 01. до 03. априла 2021.

Check Also

Поповић: Нажалост комшије Албанци још увек не решавају проблеме са Србима на миран начин

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас породицу Миљковић из Липљана, чија је имовина …