Главна / Друштво / Стојковић: Савез пензионера повезао 14 удружења са Косова и Метохије

Стојковић: Савез пензионера повезао 14 удружења са Косова и Метохије

У суботу 03. априла  реоснован je Савез пензионера Косова и Метохије, који чине 14 удружења са простора наше покрајине.

Савез пензионера на простору Косова и Метохије постојао је пре 1999. године и ми смо га на оснивачкој скупштини поново оживели и реосновали, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, Веско Стојковић, председник савеза пензионера КиМ.

„Ми смо практично обновили и поново оживели рад Савеза пензионера Косова и Метохије, јер је он постојао пре 1999. године.  Најпре смо пре две године започели активности на реоснивању Удружења пензионера широм Космета и успели да покренемо 14 удружења, колико их и данас има. Та удружења су на седницама донела одлуку да се удружимо на један виши ниво организовања и реоснујемо Савез, који ће се нам олакшати остваривање свих наших заједничких интереса и потреба“, казао је Стојковић.

Он је напоменуо да је недавно Удружење пензионера у Грачаници из својих извора и уз помоћ општине Грачаница уредило просторије Удружења, а део биротехничке опреме добили су на основу јавног позива Канцеларије за КиМ.

У склопу просторија Удружења  основан је и пензионерски клуб, а све то како би се популацији трећег доба пружио неки вид забаве као и простор за дружење.

„У нашем клубу пензионера организујемо дружења у оквиру којих имамо забавне игре, као што су шах, карте имамо чак и две табле за пикадо, тако да је то наш кутак за опуштање и забаву, а оно што је такође битно јесте да се ту у канцеларији могу завршити сви административни послови за наше чланове од очитавања личних карата па до штампања одређених апликација“, истакаоје Стојковић.

На седницама у суботу основан је и Покрет трећег доба Косова и Метохије и то је тзв. друштвено крило Савеза пензионера које се бави друштвеним стандардом и активностима у областима здравља, културе и спорта.

 

Check Also

Обележена храмовна слава у Липљану

Литургијом са литијама , коју је служио свештеник Драгиша Јеренић  у цркви св. Флоре и …